درمان نفخ معده

آیا به دنبال راهی برای درمان نفخ معده هستید؟ اولین اقدام برای درمان، پیدا کردن علت ایجاد نفخ معده می باشد. نفخ معده با افزایش چربی در اطراف شکم و پهلو تفاوت دارد. به بیان دیگر نفخ معده موقتی است و اغلب به دلیل احتباس هوا در شکم می باشد ولی چربی شکمی موقتی نمی باشد. به زبان ساده نفخ معده به معنای وجود گاز در سیستم گوارشی بوده که موجب بیرون زدگی شکم و احساس ناراحتی و گاهی درد در فرد می شود.

خوش بختانه در برخی موارد این مورد خیلی جدی نمی باشد و می تواند با تغییرات کوچکی در رژیم غذایی فرد بهبود یابد. جدا از اینکه فرد احساس پر بودن، نفخ معده و دل درد دارد، باید بررسی شود که این علائم همزمان با چه علائمی در بدن رخ می دهند. این مورد می تواند سر نخی باشد که دلیل ایجاد نفخ معده چه می باشد و نیاز به مراجعه به پزشک بررسی شود.

درمان نفخ معده

درمان نفخ معده

عوامل نفخ معده

در زیر به 10 علت شایع نفخ معده اشاره می شود:

  • اختلال هضم و گوارش
  • احتباس آب
  • دهیدراته شدن بدن (کم آبی بدن)
  • یبوست
  • آلرژی غذایی و حساسیت به ماده غذایی خاصی
  • سیبو SIBO (نوعی باکتری روده ای)
  • عفونت
  • انسداد روده
  • تغییرات هورمونی
  • سرطان
آیا به دنبال راهی برای درمان نفخ معده هستید؟  دکتر هومن هوشنگی فوق تخصص گوارش کبد و آندوسکوپی با روش های نوینی به درمان نفخ معده می پردازند. جهت تعیین وقت مشاوره و مراجعه به پزشک با شماره 02188338453 و 02188336100 تماس بگیرید. همچنین برای ارتباط با دکتر به آدرس اینستاگرام مراجعه نمائید.

بهترین و بدترین مواد غذایی برای نفخ معده

رژیم غذایی فرد مهم ترین نقش را در احتباس گاز در روده ها و مدفوع ایجاد می کند. برای دفع مزاج راحت، فرد باید از رژیم غذایی با فیبر بالا ( با هدف 25 تا 30 گرم فیبر در هر روز) بهره گیرد. برخورداری از رژیم غذایی که شامل غلات کامل، سبزیجات، میوه ها، آجیل ها و دانه ها و حبوبات می تواند کمک بسیاری به دفع مزاج راحت می کند. برخی از بهترین مواد غذایی که برای نفخ معده مناسب می باشند، به شرح زیر ایت:

  • پروبیوتیک . باکتری خوب پروبیوتیک برای گاز های محبوس در سیستم گوارشی عالی می باشد. می توان این باکتری را با مصرف مکمل، یا ماست و دوغ پروبیوتیک مصرف کرد.
  • مواد لبنی خام . به این دلیل که در مواد لبنی پاستوریزه و هموژنیزه در طی فرایند آماده سازی، بسیاری از آنزیم های مورد نیاز برای هضم از بین می روند، توصیه می شود که از لبنیات خام استفاده گردد.
  • میوه ها و سبزیجات پر آب . خیار، کرفس، فنل یا ریشه رازیانه، آرتیچوک، ملون، انواع بری ها، سبزیحان برگ دار پخته یا خام همگی می توانند به رفع نفخ معده کمک کنند.
  • سبزیجات معطر، ادویه ها و چای ها : زنجبیل، چای قاصدک، آلوورا و ریشه رازیانه یا فنل ، برای هزاران سال است که برای درمان نفخ معده استفاده می گردند. همچنین سبزیجاتی مانند جعفری، ارگانو یا پونه کوهی، رزماری و غیره همگی برای نفخ معده عالی هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × دو =